Viktig match mot Järnbrott som börjat lite knackigt men låg bara en poäng efter oss.
Laget som skulle fixa det var följande:
Hampus - Erik W, Johan, Kevin, Nikki - Ole, Petter, Andreas - Eric A, Ferna, Tullborg.
På bänken började Raman, Jonas Ö och Jocke H
Trots att vi hade både solen och vinden (blåste rätt mycket) i ansiktet började vi bra och redan efter 2 minuter tog vi ledningen efter att Erik W kom runt på högerkanten och slog in en boll där Tullborg kom först och skarvade in 1-0.
Vi har kontroll på matchen, Järnbrotts försök rinner oftas iväg i medvinden till Hampus eller över kortlinjen. Efter 20 minuter bryter vi ett uppspel och Andreas får bollen och släpper ut den till vänster där Eric A är ren som avslutar intill stolpen.
Järnbrotts farligaste chans i första halvlek är en hörna som ingen går på men rensas undan på mållinjen. Vi får ett friläge från halva plan, deras målvakt är utanför straffområdet och när vi försöker slår bollen förbi, får han bollen på armbågen som är klart utanför kroppen. Domaren låter spelet fortsätta men vi hinner inte komma till skott innan Järnbrott hinner rensa.
Frågan är om det skall vara friläges utvisning? Målvakten tar nog inte bollen medvetet men gör sig större genom att fälla ut sina armbågar.
Vi har full kontroll utan att spela bra framåt.
I andra halvlek kommer Raman in och efter 6 minuter kommer en långboll som alla tror skall gå ut utan Raman som löper och hinner bollen på kortlinjen vid hörnflaggan. Han driver in och spelar bollen till Eric A som tar sig in i straffområdet och slår in bollen till Ferna som skarvar in 3-0.
Matchen känns avgjord. Vi skapar en del chanser utan att spela så bra. Nikki kommer runt på vänsterkanten och slår ett fint inlägg som Ferna nickskarvar någon decimeter utanför i burgaveln. Strax efter kommer Nikki ren långt ut på vänster kanten och lobbar men bollen flyger med hjälp av vinden precis över ribban.
Järnbrotts farligaste chans är när Hampus får ett tillbakaspel och skjuter direkt men får en halvträff som Järnbrott bryter och frispelar deras anfallare som skjuter i stolpens insida och Petter är först och kan ta hand om bollen. I slutminuten får vi en frispark vänster sida om straffområdet som Andreas tar.
Alla tror att han skall skjuta eller slå ett innåtskruvat inlägg men han spelar Nikki snett bakår som drar bollen i underkant av ribban och ut, värt ett bättre öde.
Tre poäng trots inte jättebra spel men försvarsspelet fungerar som vanligt.
På onsdag är det en tuff match på Vrångö som också verkar ha ett stabilt försvar, målsnålt ??